Educarea Eco-Forestieră și creșterea sustenabilității serviciilor forestiere

La data de 31.03.2023 IP Colegiul de Ecologie din Chișinău, în cadrul proiectului „EDUCAREA ECO-FORESTIERĂ ȘI CREȘTEREA SUSTENABILITĂȚII SERVICIILOR FORESTIERE " cu suportul Ambasadei Republicii Slovace la Chișinău, finanțat de SlovakAid, a participat la cea de a treia activitate de plantarea a unui lot de teren cu suprafață de 1,33 hectare din cadrul APL Zaim Căușeni.

La această acțiune de amploare au participat echipa de proiect a IP Colegiului de Ecologie (Coica Vitalii, Corina Munteanu și Aliona Goncearencu), elevii și profesorii Liceului Teoretic " Alexei Mateevici" din localitatea Zaim, angajații Întreprinderii Silvice Tighina ( ÎS Tighina) și Ocolul Silvic Căușeni.

Important

Localitatea Zaim este unica localitate din raionul Căușeni care n-are niciun lot de pădure, iar de astăzi vor beneficia de o suprafață împădurită de 1,33 hectare cu puiet din specia Frasin, Carpen și Salcâm.

Scopul comun al tuturor celor implicați a fost unul major, de a planta prima suprafață de pădure cât și de extindere a suprafeței fondului forestier al Republicii Moldova și totodată de a promova sustenabilitatea mediului.

Astfel de acțiuni vin să promoveze bunele practici cât și să încurajeze publicul larg să participe implicit în astfel de activități.

Aducem mulțumiri elevilor, profesorilor LT "Alexei Mateevici" din localitatea Zaim și angajaților Întreprinderii Silvice Tighina și Ocolului Silvic Căușeni pentru deschidere și implicare.